Dnes by sme Vám radi predstavili - Hrušky varené v červenom víne.

Prajeme vám dobrú chuť!

Ingrediencie:

6 hrušiek
7 dcl suchého červeného vína
120 g trstinového cukru
1 hrnček vody
klinčeky, badián, celú škoricu a nové korenie
250 g mascarpone
trošku vanilky
2-3 pl medu

Postup:

Hrušky ošúpeme, odrežeme im spodok, aby sa dali postaviť.

V hrnci uvaríme cukor, vodu, klinčeky, badián, škoricu a nové korenie. Keď vznikne trošku hustejší sirup, prilejeme víno a pridáme hrušky. Varíme do zmäknutia. Čas varenia sa môže líšiť v závislosti od toho, aké tvrdé hrušky použijete. My sme použili celkom tvrdé hrušky a varili sme ich približne 1,5 hodiny. Sem tam sme vidličkou odskúšali, či už sú mäkké.

Po uvarení hrušky necháme vychladnúť vo víne a dáme odležať na pár hodín, no najlepšie cez noc.

Na druhý deň si pripravíme mascarpone. To len zmiešame s vanilkou a medom. Jednoduché.

Hrušky vyberieme a víno ešte trochu povaríme.

Hrušky servírujeme s mascarpone preliate horúcim vínom.

Fotogaléria: