Hrušky varené v červenom víne
Dnes by sme Vám radi predstavili - Hrušky varené v červenom víne.
Prajeme vám dobrú chuť!
Ingrediencie:
6 hrušiek
7 dcl suchého červeného vína
120 g trstinového cukru
1 hrnček vody
klinčeky, badián, celú škoricu a nové korenie
250 g mascarpone
trošku vanilky
2-3 pl medu
Postup:
Hrušky ošúpeme, odrežeme im spodok, aby sa dali postaviť.
V hrnci uvaríme cukor, vodu, klinčeky, badián, škoricu a nové korenie. Keď vznikne trošku hustejší sirup, prilejeme víno a pridáme hrušky. Varíme do zmäknutia. Čas varenia sa môže líšiť v závislosti od toho, aké tvrdé hrušky použijete. My sme použili celkom tvrdé hrušky a varili sme ich približne 1,5 hodiny. Sem tam sme vidličkou odskúšali, či už sú mäkké.
Po uvarení hrušky necháme vychladnúť vo víne a dáme odležať na pár hodín, no najlepšie cez noc.
Na druhý deň si pripravíme mascarpone. To len zmiešame s vanilkou a medom. Jednoduché.
Hrušky vyberieme a víno ešte trochu povaríme.
Hrušky servírujeme s mascarpone preliate horúcim vínom.