Dnes by sme Vám radi predstavili tento typický jesenný recept z Argentíny.

Prajeme vám dobrú chuť!

Ingrediencie:

Cesto:

250g hladkej múky
1 malá lyžička prášku do pečiva
1 malá lyžička soli
1 vajce
60 g slnečnicového oleja
1/2 hrnčeka mlieka
Dáme do chladničky na 30 minút.

Špenátová plnka:

1 špenát (použila som krabičku mrazeného)
2 cibule
50g strúhaný syr Parmigiano (majú aj v Lidl)
olivový olej
soľ
čierne korenie
Tvarohová plnka
500g tvaroh
50g strúhaný syr Parmigiano
2 vajcia
soľ
čierne korenie
muškátový orech

Tekvicová plnka:

1 tekvica na pečenie/maslová tekvica
soľ
1 vajce
2 lyžice cukru
tymián

Postup:

Najskôr si upečieme vydlabanú tekvicu so šupkou v rúre. Pečieme na 200°C približne hodinku, až kým nezmäkne. Potom ju ošúpeme, spravíme z nej pyré a necháme vychladnúť.

Popri tom si môžeme pripraviť špenátovú plnku. Na panvici v olivovom oleji smažíme po dobu 10 minút dve na drobno nakrájané cibule. Pridáme k ním špenát, koreniny a odložíme.

Ako poslednú si pripravíme tvarohovú plnku. Tvaroh dobre premiešame s koreninami a odložíme.

Na pečenie budeme potrebovať formu s priemerom 28 cm. Do nej povystierame cesto a poprepuchujeme vidličkou. Takto pečieme 5 minút. Vyberieme z rúry a vložíme ako prvú špenátovú vrstvu. Ako druhú dávame tvarohovú plnku a na vrch ako poslednú damé tekvicovú. Spolu pečieme na 220°C po dobu 30 minút.

Fotogaléria: